Porady

Przytulne mieszkanie po kompleksowym remoncie

Przytulne mieszkanie po kompleksowym remoncie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Właściciel tego domu został oddany w ręce studia projektowania wnętrz Obra de Eva, aby całkowicie zreformować ten dom. Jest to stary budynek z 1929 roku, który został podzielony na małe pokoje. Partycje zostały rozebrane, aby zbudować nową dystrybucję, zgodnie z bieżącymi potrzebami.

Celem było osiągnięcie otwartej i szerokiej przestrzeni, w której krążyło naturalne światło. Konieczne było również uzyskanie miejsca do przechowywania dzięki niestandardowym szafkom. Zobaczmy, jaki jest wynik.

Zdjęcia i projekt: praca Evy.

Reklama - czytaj dalej w sekcji Wszystko w jednym

Z holu można uzyskać dostęp do wspólnej przestrzeni dzielonej przez salon, jadalnię, miejsce do pracy i kuchnię. Naturalne światło to plus. Ponadto w pracach Evy opracowano system drewnianych stopni, przez które dostęp do tarasu prowadzi przez dwa pionowe okna. Między nimi małe meble.

Widok ogólny i naturalne światło

W tej części domu meble zostały zaprojektowane na zamówienie, dzięki czemu są idealnie zintegrowane z otoczeniem.

Okna pionowe

Okna, przez które wchodzi się na taras po kilku schodkach, doskonale zintegrowane z dekoracją. Martwe przestrzenie zostały wykorzystane w niestandardowych meblach. Jeden z nich jest zarezerwowany dla audiowizualnych.

Kuchnia otwarta na salon

Widok z salonu na kuchnię z korytarzem na dole podłogi. Kuchnia ma naturalne światło. Staje się niezależny od ściany o pół wysokości, która służy do podparcia mebli i sofy. Przed meblami, rozkładany w kształcie litery U, stół z krzesłami jako jadalnia.

Ten sam zakres kolorów

Ściana o połowie wysokości określa obszar kuchni. Kanapa na nim spoczywa.

Ten sam chodnik w całym domu zapewnia jedność. Utrzymana jest również ta sama jednostka kolorów w aranżacji wnętrz.

Szczegóły jadalni

Lekki rozkładany szklany stół i dwa krzesła. W tym gnieździe widać przesuwane drzwi, które uniezależniają obszar przedpokoju.

Część wypoczynkowa

Sofa w kształcie litery L w tonacji klad i kwadratowy stół z ciemnego drewna.

Miejsce pracy

Konieczne było zintegrowanie małego biura w domu. Praca Evy postanowiła umieścić go w salonie obok okna.

Biblioteka wsparcia

Regał obsługuje zarówno miejsce do pracy, jak i salon.

Garderoba

Już w najbardziej prywatnej części domu powstała garderoba z frontowymi szafkami i białymi lakierowanymi frontami. W domu Obra de Eva zaprojektował kolejną niestandardową szafę w holu.

Wnętrza szaf są planowane z dokładnością do milimetra, zgodnie z potrzebami właścicieli.

Sypialnia

W sypialni zagłówek został wykonany na zamówienie z drewna wenge, z dwoma kinkietami Ptolemeusz po obu stronach łóżka. Stoły to dwie półki lub wsporniki zintegrowane i rozwieszone.

Niestandardowe

Przód szafy od strony łóżka otwiera się w środkowej części, dzięki czemu telewizor jest zainstalowany.

Łazienka

Widok łazienki w kolorze niebieskim i sanitarnych w kolorze białym. Wybrano gamę kolorów dającą poczucie czystości i świeżości. Brodzik ma ścianę o połowie wysokości i stałe szkło, które rozjaśnia pomieszczenie.

Z przodu zlewu księżyc w lustrze.

Strefa mycia

W łazience za zasłoną obok toalety pralnię umieszczono z pralką i suszarką.


Wideo: Mieszkanie 60m2 Kompleksowy Remont (Może 2022).