Porady

Miejsce przekształcone w mieszkanie

Miejsce przekształcone w mieszkanie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Małe place, kręte uliczki, stare balkony pełne kwiatów, krótko mówiąc urok Barcelony Dzielnica Gràcia Zawsze olśnił Marionę. Dlatego, kiedy miał okazję osiedlić się w gęstwinie, nie wahał się ani chwili. Problem polegał na uwarunkowaniu wybranego miejsca, ponieważ było to dawne lokale handlowe, z ogromnymi możliwościami, ale skomplikowanymi w realizacji. Konieczna była integralna reforma, w której priorytetem była nie tylko poprawna dystrybucja, ale także zapewnienie, aby naturalne światło docierało do wszystkich pomieszczeń, ponieważ były to pomieszczenia wewnętrzne z bezpośrednim dostępem do ulicy.

Mając na uwadze wszystkie pomysły, młody właściciel powierzył projekt architekt Silvia Farriols, który podniósł mieszkanie jako strych otwartych przestrzeni na różnych poziomach. Najpierw usunął fałszywy sufit i odsłonił stare belki, które pomalował na biało, podobnie jak ściany, w celu wzmocnienia naturalnego światła. Wewnętrzne patio oddzielające przednią część domu (salon, jadalnię i kuchnię) od tyłu (sypialnie) stało się po reformie przeszklona sala które zalewa wszystkie pomieszczenia światłem.

Z ulicy można przejść bezpośrednio do domu, który otwiera się na duży salon, pod przewodnictwem starego oszklenia fasady, która pozostała nienaruszona, chociaż żaluzja stalowa stała, która zapewnia świetlistość i zachowuje intymność wnętrza. Następnie znajduje się łazienka, która ze względu na odpływy musiała zostać zainstalowana obok salonu.

Dwa kroki prowadzą nas do przestrzeni dzielącej kuchnię i jadalnię, znajdującej się na niższym poziomie. Na podłogę wybrano bardzo przezroczystą drewnianą podłogę, która pokrywa cały dom i zapewnia ciągłość wizualną. To samo wykończenie (drewno klonowe) zostało wybrane do stworzenia mebli kuchennych, bez górnych szafek i oddzielone od jadalni oryginalną centralną wyspą. Z kuchni z jadalnią dochodzisz do przeszklonego korytarza, w którym znajdowało się małe miejsce do pracy.

Dalej jest korytarz prowadzący do sypialni głównej i gościnnej. Krótko mówiąc, szereg pomieszczeń, które dzięki sufitowi, podłodze i oświetleniu są wizualnie zunifikowane bez utraty niezbędnej prywatności w niektórych obszarach, takich jak łazienka lub sypialnie

Reklama - czytaj dalej Oryginalna dystrybucja

Widok na korytarz prowadzący do sypialni z wewnętrznymi dziedzińcami po obu stronach. Przed reformą było to wydłużone i odkryte patio. Teraz stał się jasnym przeszklonym obszarem przejścia. Poduszki z Sii, Indii i Pacyfiku. Zestaw do kawy i tac z Indii i Pacyfiku.

Duże okno

Okno wychodzące na ulicę nie zostało zmodyfikowane. Zainstalowano tylko żaluzje, które chronią wnętrze wścibskich oczu.

Jasny salon

Widok pokoju znajdującego się obok drzwi prowadzących na poziom ulicy. Aby nie przytłoczyć przestrzeni, została ozdobiona tylko sofą i fotelem Domus i stołem Ikea. Dywan bambusowy z Indii i Pacyfiku wyznacza ten obszar. Poduszki z Sii, Indii i Pacyfiku.

Otwarte przestrzenie

Kuchnia i jadalnia współistnieją na dużej przestrzeni, która zajmuje środek domu. Znajduje się na niższym śniegu niż w pozostałych pokojach, ale drewniana podłoga łączy wszystkie elementy dekoracyjne. W tle przeszklony korytarz, otoczony dwoma wewnętrznymi dziedzińcami, prowadzi do sypialni. Meble kuchenne wykończone w buku i zaprojektowane przez Silvię Farriols. Stół do jadalni, Ikea. Krzesła od Sit Down.

Elementy konstrukcyjne

Kolumna, która podtrzymuje belkę, została zintegrowana z kuchnią i służy teraz jako podstawa do dmuchanego blatu. Obok znajdował się moduł, który z jednej strony ma miejsce do przechowywania, az drugiej służy jako bar śniadaniowy. Taborety, Ikea.

Biuro w salonie

Kącik roboczy części dziennej, ozdobiony starym biurem Taimo. Następnie uderza sześcienny pokój z czerwonymi ściankami, w których zainstalowano łazienkę.

Ricones wykorzystał

W starym korytarzu, który prowadzi do sypialni, a teraz jest przeszklony i klimatyzowany, utworzono mały obszar roboczy z niestandardowym stołem.

Sypialnia

W głównej sypialni stoi stos starych pudeł, który działa jak stolik nocny. Łóżko zostało przykryte romantycznym powietrzem buti z Indii i Pacyfiku, skąd również pochodzą poduszki, kapcie i czerwona narzuta.

Kredens z historią

Chociaż przeważają funkcjonalne meble, właścicielka uratowała niektóre stare elementy, takie jak ten, który udało się zintegrować z pomysłowością w nowoczesnym otoczeniu.

Szklana łazienka

Łazienkę zaprojektował do milimetra architekt Silvia Farriols. Podkreśla szafkę pod umywalkę wykonaną z dwóch szklanych półek. Akcesoria, od Country Family. Ręczniki od La Perla Gris.

Stary bar

Utrzymując okno fasady, którego nie można modyfikować bez zgody ratusza i rady dzielnicy, budżet na tę reformę nie został przekroczony. Dawniej to miejsce było barem koktajlowym, więc konieczne było jedynie ustawienie stałej rolety.

Belki w salonie

Sufit odsłoniętych belek, pomalowany na biało, był kluczem do ujednolicenia środowiska w całym domu. Ponadto, pozostawiając go w zasięgu wzroku, zaoszczędzono również na materiałach i wykonaniu, ponieważ nie było konieczne wykonanie fałszywego sufitu gipsowego.

Kluczowe punkty reformy

Przegrody zostały rozebrane, aby stworzyć przeźroczystą przestrzeń, zjednoczoną przez drewnianą podłogę podłogi.


Wideo: Inwestowanie w Nieruchomości. Jak Przekształcić Lokal Użytkowy w Mieszkalny (Czerwiec 2022).