Informacja

Mieszkanie o powierzchni 80 m² w Madrycie

Mieszkanie o powierzchni 80 m² w Madrycie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wszechstronne, jasne, otwarte przestrzenie i przestronny salon, gdzie spotkać się z rodziną i przyjaciółmi; To był idealny pomysł na dom dla właścicieli tego madryckiego mieszkania, którzy choć zachwyceni swoim nowym domem, nie wiedzieli, jak go zorganizować, aby osiągnąć swój cel. Rozwiązanie pochodzi od Martín-Escanciano Arquitectos Studio, który dał radykalny zwrot do dystrybucji. Sama reforma była prosta i zredukowana; usunięto tylko przegrody tworzące stary korytarz, a także ścianę, która uniezależniła kuchnię. Teraz część dzienna i jadalnia dzielą to samo, bardzo zrównoważone, przeźroczyste środowisko. Sukces wyniku polega na wspólnej dekoracji przestrzeni; Wybór odpowiednich mebli z uwzględnieniem pozostałych elementów gwarantował integrację wszystkich elementów.

Odpowiedzialna za to była struktura otaczająca każde środowisko uczucie spokoju i ciszy, które tchnie w całym domu. Przeważająca biel, zarówno w ścianach i sufitach, jak i tapicerce i meblach, dodana do ciepłej podłogi dębowej, tworzy idealną ramę dla prostego i młodzieńczego stylu, z niewielką liczbą urządzeń i zdrowym rozsądkiem. Dekoracja z neutralną podstawą była animowana przy użyciu mądrych akcesoriów. Zdjęcia, poduszki, koce lub wazony, prawie zawsze w kolorze pomarańczowym, rozjaśniają każdy kąt. Dobrym przykładem tego dekoracyjnego wzoru jest szczególnie przejrzysta sypialnia, w której bawiono się białymi, drewnianymi i prażonymi tonami, aby poprawić światło bez zimna. Biuro lśni dzięki swojej prostocie i sukcesowi; Biorąc pod uwagę niewielki rozmiar pokoju, wystarczył blat od ściany do ściany, aby wraz z odpowiednimi krzesłami stworzyć wygodne miejsce do pracy.

Pokrycia, zarówno głównej łazienki, jak i toalety, zostały wybrane w tej samej linii; odcienie szarości panują w obu przestrzeniach, ciemniejsze i cierpiące dla podłogi i surowe na ścianach. Ponadto na życzenie właścicieli pod umywalkami zainstalowano praktyczne meble na zamówienie; wykończenie, również w kolorze białym, aby rozjaśnić jego obecność.

Reklama - czytaj poniżej Elementy dywizji

Starą przegrodę ograniczającą korytarz dostarczała niestandardowa szafa z pojemnością po obu stronach. Ten sam wzór został utrzymany w salonie, jadalni i kuchni; przestrzenie, które obecnie dzielą środowisko i które są ograniczone przez meble, które działają jak elementy dzielące. Narożnik, od Sancal. Ramy w ramkach autorstwa Laury Martín-Escanciano, Rosy Permanyer z galerii Artagora i Juana Lary z La Nave del Arte. Brakujące półki, wózek telewizyjny, stolik kawowy i biały dywan zostały zakupione w Ikea.

Office

W biurze uniknięto instalacji stołu do nauki o dużym aspekcie; zamiast tego prosty blat jest idealny do pracy. Biała komoda i obrotowy fotel, na sprzedaż w Ikei. Krzesła zostały zakupione w habitacie. Obraz pochodzi z La Oca.

Japońskie panele

Japońskie panele są doskonałym źródłem do przesiewania światła i zabawy z jasnością w zależności od intensywności słońca.

Latarnie na tarasie

Idealna na letnie wieczory latarnia oferuje ciepłą atmosferę zapewnianą przez światło świec, a ponadto jest transportowana bez problemów. Dajemy Ci pięć innych opcji o różnych stylach i rozmiarach do wyboru.

Zintegrowane meble

Kluczem do zintegrowania mebli był wybór jego pustego wykończenia, podobnie jak ściany i sufity; Osiągnięty efekt to jednostka dekoracyjna, przestrzeń, w której projekty wtapiają się w otoczenie. Niezbędny dynamizm odpowiadał za komplementy, prawie wszystkie w zakresie pomarańczy. Szara tapicerowana sofa od Sancal. Meble, w których z jednej strony mieści się księgarnia, az drugiej szafki, to projekt Martín-Escanciano Arquitectos Studio. Stolik kawowy Ikea i moduł do telewizora.

Taras

Przy sporej dawce uroku i kokieterii taras został klimatyzowany jako mała część wypoczynkowa na zewnątrz. Wystarczyły dwa fotele z wesołą tapicerką i liczne doniczki, aby stworzyć przyjemny kącik do relaksu i podziwiania zachodu słońca. Fotele od Ikea.

Kuchnia

Duże okno, które otwiera się na taras, jest również głównym źródłem światła do kuchni; Japońskie panele pomogły zwiększyć opłacalność oświetlenia. Meble kuchenne, autorstwa Zelari de Nuzzi. Taborety, według Habitat.

Materiały i powłoki

Powtarzanie powłok i wykończeń w kuchni, jadalni i salonie było niezbędne, aby osiągnąć spójność wizualną. Dominują drewno dębowe, białe wykończenia i kolor pomarańczowy. Meble kuchenne, autorstwa Zelari de Nuzzi. Powłoki od Pedraza Ceramics. Taborety, według Habitat. Sprzęt AGD od AEG i Electrolux.

Jadalnia

Stół na poddaszu. Krzesła tapicerowane tkaniną Gastón i Daniela. Lampa sufitowa, lata świetlne. Wazony z La Oca. Japońskie panele, Cortinova.

Relaksujące kolory w sypialni

Chromatyczna podstawa sypialni skupia się na neutralnych i białych odcieniach, które gwarantują spokojne i pogodne otoczenie, sprzyjające wypoczynkowi. Kolor wprowadzono przez wesołe wzorzyste i gładkie poduszki w gamie truskawek. Oryginalny zagłówek został wykonany z tkaniny z nadrukiem Pepe Peñalver. Poduszki, gładkie i kwiatowe, pochodzą z faktury. Biała komoda z szufladami to model Malm firmy Ikea.

Przestrzeń magazynowa w łazience

W łazience konieczne było posiadanie schowków, zarówno na akcesoria łazienkowe, jak i na ręczniki, ale bez zajmowania miejsca. Niestandardowy mebel z boku na bok ściany i wykończony w kolorze białym był najlepszym rozwiązaniem, aby go osiągnąć. Wszystkie powłoki pochodzą od Pedraza Ceramics. Szafa pod zlewem została zaprojektowana na zamówienie przez Martín-Escanciano Arquitectos Studio.

Toaleta

Bez względu na to, jak mała była przestrzeń, użyteczne było przekształcenie każdego rogu w funkcjonalny i dobrze wykorzystywany obszar. Na przykład toaleta ma niestandardowe meble pod zlewem i mały regał za drzwiami.

Plan i szczegóły reformy

Przez usunięcie przegrody, która uniezależniła kuchnię Zostało to zintegrowane i otwarte na salon. Aby wyznaczyć granice, ale bez utraty amplitudy wizualnej, między dwiema przestrzeniami zainstalowano prostokątną wyspę. Jego duże wymiary pozwalają na wykorzystanie go jako miejsca pracy jako baru na śniadanie i szybkie posiłki. Dla większego komfortu podczas siedzenia blat został przedłużony o kilka centymetrów po bokach.

Pokrycia pracownicy w strefie gotowania zmieniają się radykalnie. Delikatne drewno zostało zastąpione bardziej odpornymi materiałami: płytki ceramiczne z łupkowym wykończeniem na podłodze i inne w kolorze jasnoszarym na ścianę.
W przestrzeni sąsiadującej z kuchnią bardzo przydatna jest mała pralnia. Jest niezależny od rolety, wykonanej z tego samego materiału co panele jadalni, co pozwala na przejście światła bez pokazywania jego wnętrza.