Przydatne

Minimalistyczne mieszkanie w Calpe

Minimalistyczne mieszkanie w Calpe


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Małe mieszkanie o powierzchni 40 m², położone w miejscowości Calpe w Alicante, zostało całkowicie przekształcone po interwencji pracowni architektonicznej V + M Arquitectos. Dzięki uprzywilejowanemu widokowi na morze i skałę Ifach, wysokość - szóste piętro - dawała mu światło i przyjemne uczucie otwartości na zewnątrz, które należało poprawić.

Głównym celem reformy było poszukiwanie współczesnej, neutralnej i ponadczasowej architektury oraz prostych linii zarówno w wykończeniach, jak i meblach, w których ciągłość przestrzenna ustąpiła uprzywilejowanym widokom.

Jak udało się to osiągnąć? Pablo Vázquez i Paola Manzana, V + M Arquitectos, byli jednoznaczni: mniej znaczy więcej.

Rozmieszczenie przestrzeni jest racjonalne: kwadratowa podłoga z główną przestrzenią mieszkalną i jadalną, ze zintegrowaną mini kuchnią. Cała atmosfera rozciąga się i łączy z otoczeniem przez duży taras. W mieszkaniu znajdują się również dwie podzielone na części i prywatne przestrzenie, główna sypialnia i łazienka.

Reklama - czytaj dalej w obszarze Amplituda przestrzenna

Jasne elementy, proste linie i światło wyznaczają ten projekt, w którym bohater jest centralną przestrzenią, która wita salon, jadalnię i kuchnię na małej przestrzeni, ale o najwyższej możliwej wydajności.

Stoliki do kawy są proste i niskie. Ciemna podłoga to idealne płótno na puste pociągnięcia pędzla, które wkłada meble.

W linii

Kuchnia została zaprojektowana w trzech modułach, z prostymi liniami i zintegrowanymi urządzeniami, w kolorze białym.

Sofa spoczywa na ścianie, a między nią a kuchnią rozkładany stół. Rozszerzona jest jadalnia!

Ciągłość

Przestrzenie podążają za sobą prawie bez barier wizualnych, a światło prowadzi do każdego otoczenia. Wszystko z tą samą prostą estetyką.

Otwarta kuchnia

Reforma, zaprojektowana przez V + M Arquitectos, polega na stworzeniu obszaru kuchennego, który doskonale integruje się z salonem. Jego meble musiały zachować ogólną linię estetyczną; Czarno-biały minimalizm.

Szczegóły kranu

Szczegółowo kran kuchenny, zaokrąglona wylewka.

To

Obok kuchni rozkładany stół jest jadalnią, ale działa również jako dodatkowa powierzchnia podparcia.

Inny widok

Z otwartym stołem jadalnym i w kierunku kuchni. Ileż komfortu!

Otwórz i zamknij jadalnię

I nigdy lepiej nie powiedziałem! Otwórz i zamknij, ponieważ jadalnia została rozwiązana ze składanym stołem, znajdującym się między kuchnią a salonem, obok sofy. Jest to również dodatkowa powierzchnia podparcia niezbędna, gdy kuchnia jest mini.

Łazienka

Łazienka została zaprojektowana zgodnie z potrzebami właściciela, zapewniając redystrybucję najbardziej funkcjonalnej przestrzeni.

Starą wannę zastąpiono prysznicem, a za półprzezroczystą szklaną przegrodą ograniczającą obszary umieszczono nową przestrzeń do przechowywania i mycia.

Powłoki i lustro

Zastosowane pokrycia to dwukolorowe kafelki porcelanowe i bieżące lustro na zlewie, które z kolei kryje wbudowaną szafkę do przechowywania.

Gra świateł

Oświetlenie zawsze wpływa na dekorację.

W fałszywym suficie pośrednie światło liniowe, które pomaga zwiększyć wrażenie amplitudy.

Nordic Notes

Jeśli chodzi o aranżację wnętrz mieszkania V + M Arquitectos, wybrano styl nordycki, w którym dominują białe i neutralne kolory, takie jak szary, w celu maksymalizacji jasności wszystkich pomieszczeń, zwiększając amplitudę przestrzeń i przekazują wizualne wrażenie trzeźwości i elegancji.

Dekoracyjne dodatki z czarno-białymi geometrycznymi wzorami zapewniają niezbędny kontrast.

Wygoda

Najwyższy komfort w zarządzaniu elementami mieszkania.


Wideo: Nieruchomości w Hiszpanii: domy w Hiszpanii, Costa Blanca Północ, Calpe, Dom w Hiszpanii (Może 2022).