Inne

Małe mieszkanie, które bawi się swoimi ograniczeniami

Małe mieszkanie, które bawi się swoimi ograniczeniami



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Obraz podprogowy (Miguel de Guzmán + Rocio Romero)

„Że nie było ani ścianek działowych, ani konwencjonalnych drzwi, że sufit nie został osiągnięty niczym nieprzezroczystym i, co najtrudniejsze, dezorientującym na 50 m2”. Te trzy ambitne cele zostały postawione przez członków studia Manuela Ocañy, gdy młody właściciel przybył do swojego biura z mieszkaniem o powierzchni 51 m2, które chciał zreformować. „Była jasna, że ​​chce drewna, płytek hydraulicznych i… tatuaż jak Beyonce ”- wyjaśniają.

Połączenie obu wniosków wymagało radykalnych środków. Studio oczyściło cały dom i wyznaczyło nowe granice dla pokoi dzięki zastosowaniu mebli i szklanych ekranów. Filar pośrodku przestrzeni, który w zasadzie mógłby wydawać się niedogodnością, stał się jego sprzymierzeńcem, służąc jako podstawa do oznaczenia nowej dystrybucji: kuchni otwartej na salon, łazienki i sypialni. W tle, ukryty za ścianą luster, wolumin skrywa najbardziej intymny obszar łazienki i przestrzeni do przechowywania. Ta gra refleksji i przezroczystości z jednej strony udoskonala wizualnie metry kwadratowe, az drugiej gra sztuczki na prawdziwych granicach domu.

www.manuelocana.com / www.imagensubliminal.com

Reklama - czytaj poniżej

51 metrów kwadratowych tej podłogi zostało powiększone dzięki zastosowaniu lustrzanych i szklanych ścian.

Wyzwanie osiągnięte

Studio Manuela Ocañy, odpowiedzialne za reformę, chciało rozszerzyć przestrzeń w niekonwencjonalny sposób i że zdezorientowaliśmy się na zaledwie 51 m2.

Efekt cieplarniany Obraz podprogowy (Miguel de Guzmán + Rocio Romero)

Nowe granice wyznaczono meblami i szklanymi ekranami.

Więcej drewna

Zastosowano meble Ikea, które następnie schowano za pomocą deskowań.

Metale lekkie

Szczegół nóg stołu w jadalni.

Nowa kuchnia

Kuchnia pozostała otwarta na salon.

Widok z ziemi

Właściciel chciał mieć płytkę hydrauliczną. Projektanci wnętrz postanowili zainstalować go w kuchni za pomocą listwy przypodłogowej: „Na tej podłodze inna listwa nie ma sensu” - wyjaśniają.

Prawo przejrzystości

Badanie oczyściło górną część ścian podczas instalowania szklanych ekranów.

Dobre wsparcie

Filar pośrodku domu służył do prześledzenia nowej dystrybucji.

Tatoo

Szczegół podobny do tatuażu zdobi centralny filar domu.

Nic do ukrycia

Widok salonu i sypialni z łazienki.

Oglądaj podwójnie

Objętość z lustrami na zewnątrz ukrywa obszary łazienki, w których potrzebna jest większa prywatność.

Idealny chwyt

Klamki do drzwi są w pełni zintegrowane z konstrukcją.

Szkło i lustro

Szczegół ściany łazienki.

Jego wierne odbicie

Obszar zlewu odbity w ścianie luster.

Sypialnia

W sypialni lustrzane drzwi kryją szafę.

Idź do światła

Szczegół jednej z lamp.