Inne

Przed i po penthouse o powierzchni 20 m²

Przed i po penthouse o powierzchni 20 m²



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Znajduje się w centrum Barcelony, ten penthouse o powierzchni 20 m² Przeszedł głęboką reformę, aby maksymalnie wykorzystać przestrzeń i podkreślić szczególny urok podłogi: jej prostokątny plan zakończony kopułą. Architektem zmiany był projektant wnętrz Anthony Chevallier (www.le-departement.com). Jego celem było przesunięcie urok luksusowego apartamentu hotelowego bez konieczności rezygnacji właściciela z poczucia się jak w domu. Umożliwiło to posiadanie jasnych pomysłów i otaczanie się dobrymi profesjonalistami nauka transformacji w zaledwie półtora miesiąca.

Powiązana treść: Mieszkanie, które każdy student chciałby mieć

Dystrybucja badań została zachowana: przeźroczysta przestrzeń, w której salon z małym biurem i kuchnią dzielą liczniki. A oprócz tego łazienka z prysznicem i sypialnia, która została zainstalowana w kopule skorzystać z widoków Sagrada Familia, które można podziwiać z łóżka przez jedno okno. Najpierw opracowano tekstury i kolory podłogi, ścian, drewnianych belek i ceramiki Nadaj podłodze elegancki i elegancki wygląd. W tym celu wybrano naturalny parkiet dębowy, nawet w łazience, co nadaje domowi ciepły i przyjemny wygląd. Kolory wybrane do ścian były bardzo jasne szare z subtelnymi zielonkawymi tonami poudres, Anthony bardzo je lubi, ponieważ zapewniają przyjemne samopoczucie i relaks.

Możesz być zainteresowany: zalotna „nora” w madryckiej dzielnicy La Latina

Kuchnia została całkowicie odnowiona: zlew, talerz i meble zostały wymienione w celu uzyskania większej pojemności i aktualizacji urządzeń. Pralko-suszarka znajdowała się w maszynowni na zewnątrz, pod schodami schodów. W łazience klasyczne białe kafelki zostały odnowione przez innych w beżowym kolorze, umywalka, parawan prysznicowy i wszystkie baterie zostały zmienione. Ponadto postanowiono zainstalować ten sam parkiet, co w pozostałej części domu, chociaż ze specjalnym traktowaniem. Dekoracja, funkcjonalna, Jest wyposażony we wszystkie udogodnienia: podwójne szyby w oknach, klimatyzację, bezprzewodowy…

Reklama - czytaj dalej pod drzwiami wejściowymi ...

Ten strych o powierzchni zaledwie 20 m2 kryje bardzo szczególne wnętrze. Odkryj krok po kroku transformację, którą przeprowadził projektant wnętrz Anthony Chevallier. Drzwi wejściowe zostały pomalowane na zewnątrz eleganckim ciemnoszarym.

Przed: brama

Tak wyglądało wejście na strych przed reformą z małym kącikiem roboczym z meblami.

Po: gabinet i kącik wypoczynkowy

Drzwi wejściowe Wewnątrz został pomalowany na jasnoszary, aby pasował do drewnianych belek obecnych na suficie pokoju. W holu znajdowała się wbudowana szafa z przesuwanymi szklanymi drzwiami; Małe pudełko ukrywa light box.

W salonie zdjęto boczne półki ściany i ławki, a zamiast tego telewizor został zawieszony i wykonano niestandardowy stół biurkowy z kopertą z wędzonego szkła, który obejmuje szufladę i drzwi z kluczem do wi-fi . Narożnik ten został uzupełniony stołkiem i lampą stołową na bazie szkła; oba Guaxy.

Malarstwo modelarskie Szary wulkan i Szary rycerz, od podpisu Valentine.

Po: hala z belkami

Sofa i regały.
Na głównym froncie zachowano ścianę roboczą, która służy jako podstawa sofy, na której spoczywa tapicerowany materac i pasujące do niej oparcie capitoné. Na ścianie umieszczono niestandardowe półki, do których dodano ciepłe diody LED, które zapewniają oświetlenie pośrednie w nocy. Tapicerka sofy autorstwa Gastóna i Danieli. Naturalny parkiet dębowy od firmy Anticato.

Belki regeneracyjne i leczone.
Pomimo widocznego pogorszenia, postanowiono odzyskać drewniane belki znajdujące się w pokoju. W tym celu zostały potraktowane i pomalowane tym samym matowym szarym odcieniem ściany i drzwi w salonie. W oknie, które zapewnia naturalne światło do pokoju, podzielone klimatyzacji, zanim nie istniał. Poduszki z geometrycznymi nadrukami na kanapie, na sprzedaż w www.etsy.com

Przed: Salonem

Odzyskiwanie belek i wygładzanie ścian w salonie było ciężką pracą z powodu złego stanu.

Po: Salon

Mini galeria na ścianie.
W małych przestrzeniach najlepiej nie nasycać dekoracji zbyt mocno. Dlatego nagą ścianę, która prowadzi do kuchni, otwartą i znajdującą się przed salonem, ozdobiono jedynie parą obrazów o podobnej wielkości i prostą kompozycją: jedna pod drugą, po przekątnej.

Wejdź do sypialni.
Z salonu i przez stopień wchodzi się do sypialni znajdującej się w kopule. Aby nie zmniejszać przestrzeni, postanowiono uniknąć drzwi, które, jeśli takie istnieją, uniemożliwiłyby umieszczenie podwójnego łóżka. Ponadto wygrał w świetlistości. Ten sam naturalny parkiet dębowy obecny podczas badania został umieszczony na podłodze.

Przed: sypialnią

Sypialnia cieszy się uprzywilejowaną sytuacją pod kopułą z widokiem na Sagrada Familia.

Po: sypialnia pod kopułą

Meble na zamówienie.
Wewnątrz kopuły zachował się ziarnisty aspekt nienagannie białych ścian, który przypomina chropowatość tynku w greckich domach. W nim umieszczono podwójne łóżko, które zajmuje prawie całą przestrzeń i zapobiega obecności stolików nocnych. Na jego miejscu ułożono zagłówek na poziomie okna, szyty na miarę, a po jego bokach znajdują się lampy typu fleksograficzne, które ułatwiają nocne odczyty. Pościel pochodzi od Ikei.

Listwy, które dają głębię.
Na dachu kopuły odtworzono listwy obwodowe z zakrzywionego drewna, w których ukryte są paski LED ciepłego światła. Są one kontrolowane przez regulator intensywności, aby stworzyć romantyczną i Zen atmosferę w nocy. Naturalne światło i wentylacja pomieszczenia są odbierane przez trzy okna typu kabinowego z roletami wykonanymi na miarę. Sprężyna w pudełku i materac pochodzą z Treca Interiors Paris.

Przed: Kuchnia

Aktualizacja i zwiększenie powierzchni do przechowywania w kuchni było głównym celem jej reformy.

Po: wyrafinowana kuchnia

Pasjonujący się matowymi teksturami, Anthony pozwolił sobie na jasny lakier w kuchni, całkowicie odnowiony, aby nadać mu jasny i wyrafinowany wygląd. Powierzchnia robocza i część frontu zostały wybrane ciemnym, prawie czarnym tonem, co stanowi ukłon w stronę tapicerki sofy i abażurów w salonie naprzeciwko.

Po: kuchnia z biurem

Wyjmowane biuro.
Na jednej z wolnych ścian kuchni zainstalowano składaną kopertę Formica jako prowizoryczny stół do jadalni. Gdy nie jest używany, składa się, a przestrzeń rośnie. Kilka taboretów, podobnych do tych na biurku, służy jako siedzisko. Po drugiej stronie ściany jest łazienka z prysznicem.

Dodatkowe miejsce do przechowywania
Wszystkie szafki kuchenne zostały zmienione i zastąpione u góry składanymi modelami drzwi z miejscem na piekarnik i wyciągiem dymu, a na dole wybrano duże szuflady do przechowywania artykułów gospodarstwa domowego, naczyń i sztućców. Lakierowana kuchnia w waniliowym odcieniu, od Ikea.

Po: oświetlenie kuchni

Składany stół i dwa taborety zapewniają praktyczne biuro z liniową i jasną mini kuchnią.

Oświetlenie bezpośrednie i pośrednie.
Okno umieszczone z boku zapewnia wystarczającą ilość naturalnego światła dziennego i precyzyjną wentylację podczas gotowania. Sadzonki zostały ustawione do dekoracji poyete. Z drugiej strony sztuczne oświetlenie rozwiązano, zastępując poprzednią lampę sufitową, która była nieco przestarzała paskiem LED umieszczonym pod górnymi szafkami i który zapewniał ciepłe i pośrednie światło.

Przed: łazienka

W małych łazienkach musisz skorzystać ze wszystkich otworów.

Po: łazienka przypominająca zen

Klasyczne białe płytki z falbaną zastąpiono płytkami ceramicznymi w beżowym odcieniu z falistą fakturą z przodu i gładkimi po bokach, które nadają łazience całkowity relaksujący wygląd. Ceramika, od firmy Acocsa Azul.

Zlew bez blatu z blatem.
Stary osadzony model został usunięty i umieszczono ciemny blat, na którym spoczywa zwolniona umywalka z widocznymi rurami. Bezramowe lustro powiększa przestrzeń. Umywalka od The Bath Point. Taps, Three.

Przechowywanie
W tej łazience na dole zlewu umieszczono niski mebel do przechowywania ręczników, a kosmetyki umieszczono w pudełkach na tym samym meblu lub na półce w ścianie. Balda, z The Bath Point.

Nowe wykończenia
Stary ekran z białymi profilami zastąpiono innym o metalowej konstrukcji, wymieniono również brodzik, toaletę i kran. Belki poddano obróbce i pomalowano na szaro, a drzwi zastąpiono zasuwą, aby uzyskać użyteczną przestrzeń. Brodzik, toaleta i chromowany wieszak na ręczniki, firma Roca.

Strych w Barcelonie: plan mieszkaniowy