Informacja

Penthouse o podwójnej wysokości

Penthouse o podwójnej wysokości



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Imponująca perspektywa, w której hol, salon, jadalnia i kuchnia są mile widziane Ten penthouse, mieszczący się w zabytkowym budynku w Madrycie de los Austrias, W przeszłości był to klasztor. Gabriel Asdrúbal, architekt wnętrz i właściciel tego domu, podpisuje funkcjonalny projekt wnętrz, Ciepły i bogaty w niuanse. Architekt Ignacio Aguado Ortego był odpowiedzialny za doradztwo strukturalne w początkowej fazie projektu. Spadziste sufity, odkryte belki, ceglane ściany i środowiska na różnych poziomach zaznaczają dekorację, która wykorzystuje te elementy do błyszczenia.

The wspólne obszary zostały otwarte dla siebie, jako strych, w ciągłym poszukiwaniu szerokości. Z sypialni można uzyskać dostęp do sypialni: w sumie trzy, ze zintegrowaną łazienką w każdej z nich, ponieważ właściciel lubi sprawiać, aby jego goście czuli się jak w domu, z całkowitą prywatnością i niezależnością. Tak więc oprócz głównego pokoju w domu znajduje się pokój dwuosobowy z garderobą i poddaszem oraz wielofunkcyjne miejsce na wizyty lub miejsce do odpoczynku lub czytania.

Jednostka materiałów jest stała w domu: polerowany cement na podłodze, farba z kości słoniowej na ścianach, sufity i sklepienia oraz detale z przemysłowego żelaza i drewna. Chodziło o poszanowanie stylu oryginalnej konstrukcji. W rezultacie meble współpracują z elementami zaprojektowanymi przez architekta, a także innymi ikonami dziedzictwa rodzinnego lub wzornictwa przemysłowego. Inne szczegóły projektu, które zostały szczególnie dotknięte, to oświetlenie - planowane stworzenie sugestywnej atmosfery obok Groove Lighting i Ilumisa - oraz klimatyzacja - poprzez ogrzewanie podłogowe i wydajny system Altherma, opracowane przez Daikin-.

Naturalna elegancja wnętrz jest wynikiem połączenia struktur i elementów dekoracyjnych. W pracy rehabilitacyjnej odkryto idealne ramy i możliwości światła. Nienaganna praca, która zakochuje się gołym okiem.

Reklama - czytaj dalej w Otwartych przestrzeniach

Gabriel Asdrúbal jest odpowiedzialny za aranżację wnętrz tego projektu, w którym kolor, elegancja i ciepło tworzą harmonię spokojnych rytmów. Wybór materiałów - polerowany cement na chodniku i ta sama farba w kolorze kości słoniowej na ścianach, sufitach i sklepieniach w całym domu - owinięte elementy wybrane z wielką starannością.

Komin, rzemieślników ognia.

Schody dekoracyjne

W tym domu, zorganizowanym na kilku poziomach,
Schody są kolejnym elementem dekoracyjnym. Przemysłowe żelazne stopnie komunikują szeroką galerię dostępu do domu z częścią dzienną: istota otwarta na jadalnię i zintegrowana z kolei w kuchni.

The praca fotograficzna Należy do Gabriela Asdrúbala. Ball przyciemniane szkło i niebieskie ciepło, od Anmodera.

Zasoby dekoracyjne

Zastosowane tony, zmiana wysokości podłogi i oświetlenie każdej strefy wyznaczają subtelną granicę trzech następujących po sobie środowisk: kuchni, jadalni i salonu.

Sofa zaprojektowany przez Gabriela Asdrúbala i wykonany przez Tapicerías Joyca. Fotele rocznik, zaprojektowany przez Chona Izquierdo i tapicerowany w worze. Tabela z czarną stopą i wełnianym dywanem, od Anmoder.

Mieszanka stylów i kawałków

Więcej aktualnych i innych elementów inspiracji retro, dziedzictwa lub odzyskanej przestrzeni współdziała w harmonii. Bogactwo niuansów, które wnosi do całości, jest niezaprzeczalne.

Idealna jadalnia na spotkania

Kompozycja tej przejściowej jadalni zapewnia ciche blaty wokół rozkładanego kwadratowego stołu, zaprojektowanego przez architekta wnętrz i wykonanego z drewna dębowego przez Ebanistería Gabilondo. W ścianie, w niektórych niszach pracy, przybory i inne dodatki są zorganizowane.

Lampa dach rocznik wina.

Odnaleziono ceglane ściany

Widziana cegła, oryginał klasztoru, który był niegdyś budynkiem, w którym znajduje się ten dom, pojawia się na ścianach tego obszaru. Meble kuchenne, z czystymi liniami i bez uchwytów, są włączone do zestawu bez obaw.

Meble, zaprojektowany przez Asdrúbala i wykonany przez Estudio Cocinarte.

Praktyczny stół do jadalni

Stół do jadalni, umieszczony między kuchnią a salonem, to projekt architekta, który pozwala zarobić kilka centymetrów, przesuwając deskę. Od 8 zamkniętych restauracji gospodarze do 12 rozszerzonych. Na życzenie produkowany jest w kilku rozmiarach.

Galeria sztuki

Duża sala, w której ten dom stał się miejscem do wyświetlania fotografii, wszystkie podpisane przez Gabriela Asdrúbala. Spoczywają na przemysłowej żelaznej półce.

Samochód, od Anmoder.

Łazienka w zasięgu wzroku

Otwarty i zintegrowany z doświadczeniem w sypialni. Obszar zlewu, który dostosowuje się do obniżenia podłogi, drzwi, które zapewniają prywatność toalecie i wyjątkowa kabina, która izoluje wannę.
Lustro, lampa i złota jedwabna narzuta są dziedzictwem rodzinnym.

Oryginalny prysznic roboczy

Konstrukcja kabiny kokpitu i jej wewnętrzne wykończenie z polerowanego cementu przypomina starożytne rzymskie łaźnie. Jego lokalizacja wykorzystuje dolną klatkę schodową, przez którą wchodzi się do sypialni dla gości.

Przede wszystkim funkcjonalność

Kiedy planowano tę rehabilitację, był to jeden z priorytetów. Szuflady te obok wanny w głównej sypialni zostały zaprojektowane do przechowywania ręczników.

Żywy ton w sypialni

Wykwintne dzieła zapewniają subtelne niuanse w mistrzowskim połączeniu stylów. Zakres kolorów
urozmaicony i świeży chwyta światło przenikające przez okno, skierowane na jeden z klasztornych dziedzińców.

Plaid aksamitne i zielone poduszki, autorstwa Gastóna i Danieli. Fotel z drewna, na sprzedaż w Calma Chechu. Stolik kawowy blok na czerwono, autor: Anmoder.

Niestandardowa łazienka

Gabriel Asdrúbal zaproponował reformę, aby każda sypialnia miała własną łazienkę. W tym przypadku, mimo niewielkich rozmiarów, ma naturalne światło i niezrównany widok na dachy Madrytu.

Pokój wielofunkcyjny

Do tego środowiska, które pozostaje w kuchni, można się dostać schodami schodzącymi z salonu. Nachylenie sufitu, oryginalne belki z XVII wieku i światło zenitu personalizują pokój dla gości lub jako kącik ucieczki.

Krzesło, z Calma Chechu. Dywan
i poduszki, Gastona i Danieli.

Wykorzystaj każdą przestrzeń

W obszarze, w którym sufit traci wysokość, utworzono szafę z przesuwanymi drzwiami. Ponadto konstrukcja podtrzymująca materac ma kilka szuflad.

Pomysły, które się przyczyniają

Pomiędzy odsłoniętymi drewnianymi belkami dach do nieba w Madrycie otwiera się przez okno dachowe. W tej sypialni zamówiono dwa drewniane tatami, które izolują materace od podłogi, ale jednocześnie praktycznie nie podnoszą ich z podłogi, co jest bardzo skuteczne w pokojach o pochyłych sufitach.

Tatami z drewna, wykonane przez Ebanistería Gabilondo.

Dobra komunikacja

Garderoba, umywalka i prysznic, umieszczone na tym samym froncie, są ukryte lub komunikowane za pomocą stałych paneli lub przesuwanego szkła i płyty gipsowo-kartonowej, które przesuwają się wzdłuż metalowych prowadnic.

Łazienka i strych

Wyjątkowa wysokość sufitu tej wspólnej sypialni jest opłacalna dzięki schowkowi nad łazienką, do którego można dostać się po zwolnionej drabinie. Drewniany przesuwny panel maxi przesuwa się, aby ukryć lub pokazać garderobę i łazienkę.

The drabina z odzyskanego drewna pochodzi ze sklepu Havana Decor.

Wydobądź z tego więcej

Dzięki pomysłowym pomysłom szytym na miarę, przestrzeń mogłaby zostać powiększona, podwójne wykorzystanie stało się opłacalne
lub zdobywaj powierzchnie. Jak ten drewniany stół z wysuwanym elementem, który jest zbierany, gdy nie jest używany.

Plan pierwszego piętra

Pokój dwuosobowy z garderobą, łazienką i poddaszem znajduje się na wyższym poziomie niż jest dostępny z części dziennej.

Plan parteru. Tak zorganizowano pakiet

Na parterze są wspólne obszary, to Zostały podniesione jako poddasze i sypialnia z łazienką typu apartament

Original Kluczem jest oryginalna dystrybucja i projekt wykorzystujący materiały
ten typ pokoju apartament, który integruje łazienkę i strefę wypoczynkową, nie dając przy tym jota
intymności, jakiej wymaga każde środowisko w codziennym życiu, chociaż są one wspólne.
◾ Wanna wykonana z tego samego polerowanego cementu, który pokrywa podłogę domu, jest ograniczona przezroczystym szklanym ekranem. Aby naturalne światło docierało do wnętrza kabiny, w której znajduje się toaleta, przegroda granicząca z wanną jest wykonana z półprzezroczystego szkła.

Plan antresoli

W kuchni znajduje się trzecia sypialnia ze zintegrowaną łazienką, która służy również jako przestrzeń wielofunkcyjna.